Panel Amsterdam Dance Event, 19 oktober 2022

Share

Panel Amsterdam Dance Event, 19 oktober 2022

Geweldig dat ADE na de afgelopen 2 jaar online edities eindelijk weer eens fysiek door kan gaan! Zowel Buma/Stemra alsmede Sena organiseren verschillende sessies deze week: vandaag staat in het teken van MRoT.

In de ochtend zijn Esther en Silvia aanwezig bij Buma Music in Motion op ADE in Huis Vasari. Ze organiseren dit keer verschillende pop up offices, waarvan de eerste Music Rights on Tour zal zijn. We weten nog niet precies hoe het zal gaan lopen, spannend dus wel! Al snel zitten we tegenover 2 jonge heren die al ingeschreven staan bij zowel Buma/Stemra alsmede Sena, maar die toch nog wel wat vragen hebben. We spreken over fingerprinting, over de verschillen en overeenkomsten tussen onze organisaties (Buma/Stemra, Sena en ook NORMA) en wat je moet doen om vergoedingen op te halen bij onze organisaties. Gaandeweg lopen er meer componisten en auteurs binnen en iedereen blijft zitten. De vragen die aan ons gesteld worden blijken voor een ieder in de groep van toepassing, dus het wordt meer een groot groepsgesprek, wat onzettend leuk is. We krijgen ook veel vragen over muziek uitbrengen in eigen beheer, over muziek onder reclame en het belang van de masterrechten, welke we goed hebben kunnen uitleggen. BMiM ontzettend bedankt, we zijn de dag heerlijk succesvol begonnen, super!

In de middag verplaatsen we ons naar het Tobacco Theater. Om binnen te komen moeten we een lange rij in, er zijn veel geinteresseerden voor de panels hier. Uiteindelijk worden we er tussendoor gelaten omdat we mogen spreken, en na binnenkomst zit de zaal al snel vol. Er zouden nog veel meer van de wachtenden bij kunnen, maar brandweertechnisch gezien is dat helaas niet mogelijk. Vandaag zit Mason (Iason Chronis) bij ons panel: hij deelt zijn persoonlijke ervaringen en vertelt enthousiast over het belang van de auteurswet en de wet op naburige rechten. Iason is actief betrokken geweest bij Buma/Stemra en houdt zich ook bezig met adviseren van andere muzikanten via BAM! Popauteurs: dit een belangenvereniging voor makers van popmuziek van Nederland.

We krijgen een aantal vragen voorgeschoteld welke we na dit event even op moeten gaan zoeken, waaronder muziek bij NFT’s. Ook in deze sessie spreken we uitgebreid over het belang van masterrechten, het gebruik van samples en ook remixen en de bescherming van je werken. Het wordt een hele leuke interactieve sessie, met een hele leuke groep aanwezigen! Heel blij mee, we hopen volgend jaar zeker weer terug te mogen komen.

Na deze succesvolle ochtend en middag drinken we nog een drankje op de borrel van BAM! Popauteurs & Music Managers Forum Nederland. Heel gezellig hier ook weer veel managers, artiesten en anderen te spreken. Al met al een topdag!

 

Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ