Music Rights on Tour @ New Music Conference

Share

Music Rights on Tour @ New Music Conference

Datum: 12 november 2021
Locatie: Verkadefabriek, Den Bosch
Sprekers: Silvia & Martijn
Gastspreker: Jacob TV

Vandaag een bijzondere dag, we mogen weer naar een echt fysiek evenement! Heerlijk om weer af te mogen reizen naar de Verkadefabriek in Den Bosch, waar we al eerder een panel hebben gedaan. Het was nog even spannend of het door kon gaan; met een persconferentie vanavond in het vooruitzicht is het extra fijn hier te zijn.

Vanwege ziekte was het nog even spannend of Buma/Stemra wel aanwezig kon zijn, maar gelukkig hebben we op het allerlaatste moment Martijn beschikbaar gevonden om aan te sluiten. En met een geweldige gast vandaag, Jacob TV, een veelzijdig en inspirerend mens!

Jacob heeft veel verdiensten via Buma/Stemra enĀ  vertelt hier dan ook enthousiast over. We gaan volop de diepte in, bespreken ook samples. Jacob vertelt hoe hij zelfs met zijn neus piano gespeeld heeft, een geweldig verhaal. Ook gaan we flink de geschiedenis in, maar Jacob is tot op de dag van vandaag nog actief dus ook recente ervaringen komen aan bod.

Helaas heeft Jacob in het verleden niet al zijn werk aangemeld bij Sena, waardoor hij via die weg nog geen geld heeft ontvangen. Inmiddels heeft Jacob alsnog zijn repertoire aangemeld, zodat Sena aan de slag kan om te kijken of er ergens op de wereld nog geld voor hem ligt.

Het was een leuk panel, goede vragen van Martijn Crama aan Jacob, maar ook leuke en goede vragen uit het publiek. Samen met Martijn en Silvia hebben we hopelijk wat meer duidelijkheid kunnen geven over onze organisaties en muziekrechten.

Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ