Music Rights on Tour @ Muzikantendag

Share

Music Rights on Tour @ Muzikantendag

Datum: 27 november 2021
Locatie: Melkweg, Amsterdam
Moderator: Martijn Crama

Sprekers MRoT: Esther, Silvia, Yacine
.

Wat een feestweek, ook vandaag mogen we weer naar een fysiek evenement! Met de sessies van No Mans Land en Albeda College nog vers in het geheugen, touren we vandaag richting Amsterdam. Dit keer verzorgen we niet alleen een panel, maar zijn er ook collega’s aanwezig die een stand zullen bemensen en de aanwezigen kunnen informeren over onze organisaties.

Het was nog even spannend omdat er recent weer aangescherpte maatregelen vastgesteld zijn, maar de muzikantendag gaat in kleinere vorm alsnog door. Een gedeelte van het programma is online, vanaf 14 uur gaat er ook een fysiek programma van start voor een kleine 200 bezoekers. Het zijn mooie en interessante panels die gepland staan. Om 15 uur zijn wij aan de beurt in de Oude zaal van de Melkweg. Dit keer hebben we geen artiest uitgenodigd ter aanvulling op het panel, omdat we in het verleden gemerkt hebben dat de muzikantendag-bezoeker veelal een stukje verder is en wat meer specifieke vragen heeft. Dus dit keer een panel waarin onze eigen expertise aan bod komt. Er staat een microfoon in de zaal voor vragen uit het publiek, maar ook online kunnen er vragen gesteld worden in de chat.

We beginnen met een korte uitleg over onze organisaties en wie bij ons eventueel geld kan komen ophalen. Al snel kom de eerste vraag en volgen er een boel meer vragen. Leuk, weer een keer een panel waarin we veel vragen kunnen beantwoorden, dat maakt het toch allemaal wat interactiever! En goede vragen ook: over online/on demand, Spotify en videoclips. De 45 minuten vliegen voorbij, het was een goed panel in mooie banen geleid door moderator Martijn.

Bij de stand is het wat rustiger: normaliter zitten we in het theehuis en komen er veel muzikanten bij onze stands, maar dit keer zitten we in restaurant Milk en lang niet iedereen lijkt ons te vinden. Jammer, want we hadden graag een persoonlijk gesprekje gehad met onze leden en rechthebbenden! Hopelijk dat we een volgende keer gewoon met ruim 1000 muzikanten hier zullen zijn, we hopen op het beste. Sowieso een leuke dag, veel dank aan de organisatie van de muzikantendag!

Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ