Music Rights on Tour @ Buma Music in Motion

Share

Buma Music in Motion

In 2019 waren we voor het eerst aanwezig met MRoT bij BMiM, dat was een geweldige editie met de artiest Someone - ook wel Tessa Rose Jackson. Destijds een volle bak in de Tolhuistuin in Amsterdam, waarmee we weer een hele nieuwe doelgroep hebben kunnen informeren. In 2020 lukte het niet een sessie te organiseren op BMiM, in dat jaar een online editie. Op dat moment was ons team nog niet klaar voor online sessies, maar inmiddels zijn we dat zeker wel!

In 2021 ontvingen we de uitnodiging om een online panel vooraf op te nemen. Een andere aanpak dan we gewend zijn, maar helemaal prima, omdat wij op 7 oktober alsnog beschikbaar waren voor het beantwoorden van vragen van kijkers aan ons panel. Bij aankomst op de prachtige locatie Wicked Ground in Amsterdam werden we – zoals we inmiddels gewend zijn van team BMiM – heel hartelijk welkom geheten. We werden naar zaal geleid, waar we al meteen zagen dat dit heel professioneel opgezet was: veel camera’s, een hele cameraploeg, een prachtige (Corona-proof) setting en begeleiding van begin tot eind.

Onze vaste moderator Martijn Crama had zich weer goed voorbereid en een aantal leuke vragen aan Daan Ligtvoet op papier gezet. Martijn en Daan gingen in gesprek met elkaar: we leerden veel van het creatieve proces van Daan en hoe de samenwerkingen bij hits als ‘De Reunie’ en ‘Smoorverliefd’ tot stand gekomen zijn. Daan is nog jong maar heeft een aantal flinke pareltjes op zijn naam staan: een veelbelovend talent, waar we in de toekomst absoluut nog veel meer van zullen gaan horen! Daar waar het gesprek de muziekrechten raakte, hebben Esther en Silvia uitleg gegeven over hoe de processen bij Buma/Stemra en Sena lopen, en hoe het werk van Daan tot een vergoeding geleid heeft. Ook hebben zij wat informatie over NORMA kunnen geven.

Na afloop van het gesprek stond ons hele team te stuiteren: niet alleen tot in de puntjes georganiseerd door BMiM, ook de voorbereiding van Martijn en de leuke verhalen van Daan maakten het tot een ontzettend leuke editie. Veel dank aan BMiM, Daan & Martijn!

Het panel is hier terug te kijken, je moet je wel even registreren, maar dat is helemaal gratis en voor niets!

Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ