Music Rights on Tour

Share

Het ontstaan van Music Rights on Tour

Ons verhaal begint ergens in 2018, een kleine delegatie van Buma/Stemra, NORMA en Sena kwam bij elkaar en wij vroegen ons af: moeten wij niet wat meer samen optrekken? Gezamenlijk onze boodschap brengen naar muzikanten, componisten en producenten?

En heel eerlijk? Er was bij geen van ons twijfel, dit is iets wat we moeten we doen! Want hoewel we altijd aanwezig waren op verschillende evenementen, echt gezien werden we niet. We waren natuurlijk die administratieve clubs, die best lastig te begrijpen zijn en we gaan niet over het belangrijkste in het leven van componist, producent en muzikant: Muziek maken! Dus hebben we besloten om samen 'on Tour' te gaan om ons verhaal te doen, maar vooral om ons verhaal te láten doen. Want wie spreekt er beter de taal van muziek dan de muzikant, producent en componist zelf?

En zo werkten we toe aan onze kick-off in januari 2019 op Eurosonic Noorderslag. Dat was ons allereerste panel met Wulf en wat gaf dat panel ons een kick! Een kick op meerdere fronten, hier wordt zéker nog een apart blog over geschreven. Van daaruit hebben we op veel events gestaan, de Muzikantendag, BumaNL, No Man’s Land etc. etc.

Naast events hebben we ook al veel masterclasses op veel muziekopleidingen gegeven, want wat vinden we het belangrijk dat dit al vroeg meegegeven wordt aan de jonge muzikant. Ook wij zijn een beetje stil komen te liggen door Covid-19, maar achter de schermen zijn we hard aan het werk gegaan aan deze website en nu mogen we eindelijk live! Music Rights on Tour, en de reis is pas net begonnen!

"Rechten zijn niet eng, als je iets maakt heb je ze nou eenmaal"
Bas van Wageningen
Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ