Masterclass Rotterdam Academy, 27 september 2022

Share

Masterclass Rotterdam Academy, 27 september 2022

We hebben onze allereerste fysieke masterclass gegeven aan de Rotterdam Academy, tot nu ging alles volledig online.

Er werden heel goede vragen gesteld. Bijvoorbeeld over de bescherming van jouw werken, hoe kan je dat nu regelen? Doet Buma/Stemra dit voor je? Het antwoord op die laatste vraag is nee. Je kunt dit het simpelste zelf regelen door jouw muziek aangetekend naar jezelf te sturen en de envelop niet te openen. Het datumstempel is dan het bewijs. Of je kunt het in een i-depot stoppen, maar dit is best kostbaar.

En ook het belang van de mastereigenaar is uitgelegd door Silvia. Want voor naburige rechten ontvang je geen inkomsten voor online gebruik vanuit Sena. De mastereigenaar ontvangt de vergoeding via de aggregator. Wist je dat wanneer jij de opname van jouw werk betaald hebt, je daarmee de mastereigenaar bent?

Een vaak terugkerende vraag is die over bewerkingen; wat moet je daarvoor regelen? Wanneer je een bewerking of remix hebt gemaakt op een bestaand werk, dan moet je hiervoor toestemming vragen aan de originele makers van dat werk. Heb je een sample gebruikt dan moet je naast de toestemming van de originele makers ook nog toestemming vragen aan de mastereigenaar.

We hebben de masterclass afgesloten met de Kahoot quiz, waarbij iedereen zijn/haar opgedane kennis kon toetsen. De winnaar ging met een bol.com bon naar huis en daarmee hebben we een leuke avond afgesloten.

Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ