Masterclass Koninklijk Conservatorium, afdeling Jazz, 3 november

Share

Masterclass Koninklijk Conservatorium, afdeling Jazz, 3 november

We zijn ontzettend blij dat we vandaag, op uitnodiging van Bart Suèr, voor het eerst kennis mogen delen met studenten van het Koninklijk Conservatorium Den Haag (afdeling Jazz).

De studenten hebben deze hele week Aspire Writing Camp en krijgen masterclasses en/of schrijfsessies met onder andere Benjamin Herman, Benny Sings, Marike van Dijk en dus ook Music Rights on Tour. Esther & Silvia hebben de laatste hand gelegd aan het vertalen van de presentatie naar het Engels; toch altijd een beetje spannend, een masterclass geven die niet in je moedertaal is. Maar we maken veel meters met MRoT, ook in het engels, dus dat gaat steeds beter!

Onze masterclass zal plaatsvinden in de Conservatoriumzaal, een prachtige zaal in een nog prachtiger geheel nieuw pand, midden in het centrum van Den Haag. Zo’n 40 internationale studenten nemen plaats - een goede groep die geheel in onze doelgroep past: sowieso allemaal muzikant, sommigen ook componist, anderen ook producent. Na het voorstellen aan de groep vragen we wie er al bekend is met auteursrecht en naburig recht en onze organisaties: slecht een klein handjevol vingers gaan de lucht in. Okay, werk aan de winkel dus!

We beginnen aan onze presentatie en krijgen al snel veel vragen. Vinden we alleen maar fijn, veel interactie, supergoed! Veel vragen zullen later ook voorbij komen in de presentatie, maar daar komen we dan nog even kort op terug. Wij geloven absoluut in kracht van herhaling! We krijgen goede vragen over het verschil tussen een producer/producent, muziek uitbrengen in eigen beheer, bescherming van composities, claimen met terugwerkende kracht, de rol van sessiemuzikant enzovoorts.

We vertellen ook over onze werkzaamheden in het buitenland: zowel Buma/Stemra, NORMA en Sena hebben afspraken met vele zusterorganisaties over de hele wereld. Door die afspraken en samenwerkingen kunnen we over de hele wereld kijken of de muziek van onze rechthebbenden/leden daar gebruikt is en vergoedingen voor hen ophalen en aan ze doorbetalen. Niet iedere zuster werkt op dezelfde manier en het is veel werk om in ieder land zelf je repertoire aan te melden. Daarom kun je onze organisaties wereldwijd mandaat geven zodat wij dan het werk namens en voor jou kunnen doen.

Precies op het geplande tijdstip zijn we klaar met onze masterclass en na afsluiting beantwoorden we zoals bijna altijd nog een paar persoonlijke vragen. Het was geweldig hier vandaag te mogen zijn, hopelijk komen we hier in de toekomst vaker terug, ook bij andere afdelingen van het Conservatorium!

Share this article

Een initiatief van

Ook interessant

Neem contact op FAQ